Părinţii săi au spus că băiatul ştia puţină spaniolă înainte de lovitura care l-a băgat în spital, dar că niciodată nu a vorbit fluent această limbă, până în momentul în care s-a trezit din comă. Încet dar sigur, engleza îşi face loc printre cuvintele adolescentului, acesta începând să îşi piardă din fluenţa spaniolei.
Potrivit CNN, Sindromul Accentului Străin este o condiţie extrem de rară în care leziunile la nivelul creierului schimbă modelele de vorbire ale unei persoane, oferindu-i un alt accent atunci când are loc procesul de vorbire. Primul caz cunoscut a fost raportat în 1941, când o femei din Norvegia a suferit leziuni la nivelul creierului în timp ce se afla în Germania, după care a început să vorbească cu accent german.
De atunci, doar câteva astfel de cazuri au mai fost raportate.
În urmă cu trei ani, poliţiştii au găsit un medic veterinar inconştient, într-un motel din California. Când s-a trezit, acesta nu îşi putea aminti nimic din viaţa până în acel punct şi vorbea doar în suedeză.
În Australia, un fost şofer de autobuz a fost implicat într-un grav accident rutier, în urma căruia i-a fost afectat spatele, dar şi maxilarul. Când s-a trezit din comă, acesta începuse să vorbească cu accent franţuzesc. Iar la începutul acestui an, o femeie din Texas care a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la maxilar, s-a trezit vorbind cu accent britanic.
„Este o deteriorare a centrilor vorbirii”, a spus Dr. Karen Croot, unul dintre puţinii experţi în ceea ce priveşte această afecţiune. „Vorbirea este una dintre cele mai complicate acţiuni pe care le realizează omul, iar mulţi centri din creier sunt implicaţi în coordonarea mişcărilor. Dacă unul sau mai mulţi dintre aceştia sunt deterioraţi, poate fi afectată sincronizarea, melodia şi tensiunea discursului pacienţilor”, declarase acesta în urmă cu câţiva ani pentru CNN.
Sursa: Mediafax